Voordelen van EasyCatalog voor database publishing

Catalogi, folders en prijslijsten geautomatiseerd opmaken heeft heel wat voordelen. Een van de meest populaire en kwalitatieve tools hiervoor is EasyCatalog, een Adobe InDesign plug-in van ontwikkelaar 65Bit. EasyCatalog wordt wereldwijd gebruikt door marktleiders in retail, FMCG en andere sectoren. Ook onze grafische consultants verkiezen EasyCatalog als dé standaard voor automatische en gepersonaliseerde lay-out.

We zetten de vele voordelen van EasyCatalog graag voor u op een rij:

 

Bespaar tijd en kosten

Wellicht het meest voor de hand liggende voordeel. Als een catalogus of prijslijst manueel samengesteld wordt, zijn weken tot soms maanden nodig om alle informatie correct op de juiste pagina te plaatsen. De manuele invoer van informatie en vele correctierondes zijn een niet te onderschatten tijdrovende bezigheid. Kostbare tijd die verloren wordt, dus weinig efficiënt.

Snel updaten van prijzen en productinformatie

De economische realiteit dwingt bedrijven en hun leveranciers om regelmatig prijsaanpassingen door te voeren om concurrentieel te blijven. Manueel neemt dit meerdere uren tot dagen in beslag. Een geautomatiseerde EasyCatalog workflow update uw volledige catalogus in enkele minuten. Prijsinformatie en productinfo worden hierbij rechtstreeks met uw CRM, PIM of andere database gesynchroniseerd.

Minder fouten, hogere kwaliteit

Een goed ontwikkeld automatisatieproces heeft een aanzienlijk kleinere foutenmarge dan een mens. Zeker als die laatste een zeer repetitieve taak moet uitvoeren. Niet alleen het verwerken van de informatie, maar ook revisies en controles uitoefenen is vele malen betrouwbaarder dan in het geval van een manueel proces.

Personalisatie en segmenteren

Het correct organiseren van productinformatie heeft ook op lange termijn voordelen. Eenmaal uw database goed op punt staat, vraagt het niet veel extra werk om met uw data een alternatieve versie van uw catalogus of prijslijst te maken. Zo kunnen er voor verschillende doelgroepen verschillende assortimenten uitgelicht worden. Dit maakt het personaliseren van drukwerk een stuk eenvoudiger. Ook kan veel sneller en met weinig moeite een variant van een bestaande catalogus worden opgemaakt, met nieuwe producten of prijzen (consument, reseller, …). Uw doelpubliek kan met eenzelfde budget maar met een hogere frequentie worden bereikt.

 

 

Sirius Graphics als ervaren partner

Klinkt een efficiënte grafische workflow als muziek in uw oren? De EasyCatalog specialisten van Sirius Graphics staan klaar om te adviseren en te ondersteunen. We maken uw catalogus, folder of prijslijst op in onze grafische studio of zorgen voor advies en configuratie van uw workflow, op maat. Aarzel niet ons te contacteren voor advies, een EasyCatalog demo of vrijblijvende offerte.

Als erkend partner van 65Bit, ontwikkelaar van EasyCatalog, kan u via ons EasyCatalog aankopen. Zowel voor nieuwe licenties als upgrades helpen wij u graag verder.