Velleman: “Sirius Graphics heeft de perfecte inschatting gemaakt”

Halfweg tussen Gent en Oudenaarde ligt het dorp Gavere: jaarlijks het strijdtoneel van een superprestige veldcross en de thuisbasis van Velleman, een Belgische groothandelaar in elektronica, DIY- en consumerproducts voor de retail- en pro-markt.

Een aantal jaar geleden draaide de core business van Velleman om elektronische DIY-kits, maar die core business is de afgelopen jaren stevig uitgebreid. Vandaag is Velleman gespecialiseerd in het aankopen onder licentie, verdelen en herverdelen van elektronica, DIY- en consumerproducten over de hele wereld. In de merkenportefeuille onder meer het populaire Velbus domotica-systeem. Al ruim 40 jaar kunnen zowel particulieren als professionelen rekenen op een uitgebreide technische en snelle service. En dat gebeurt allemaal vanuit dat kleine dorpje in de Vlaamse Ardennen.

 

Toen het grafische team van Velleman in het najaar van 2018 op zoek ging naar extra grafische ondersteuning, kwamen ze al snel bij Sirius Graphics terecht. De uitdaging? Een ervaren graficus die snel inzetbaar was, met grondige kennis van grafische software waaronder ‘EasyCatalog‘, een Adobe InDesign-plugin die automatische opmaak van catalogi en verpakkingen toelaat vanuit gestructureerde databanken. Na een grondige analyse van de gezochte competenties door een ervaren accountmanager werd op korte termijn een juiste match voor Velleman gezocht … en gevonden.

Velleman kan rekenen op onsite ondersteuning door onze ervaren collega Laurens, workflow-specialist in ons mobiel grafisch interventieteam. Laurens steunt op een technisch grafische achtergrond en is bijgevolg de geknipte persoon om met EasyCatalog en complexere workflows aan de slag te gaan. Van ondersteuning tot optimalisatie. Dit wordt bevestigd door Erik Diels, Operations Director bij Velleman. “Sirius Graphics heeft de perfecte inschatting gemaakt wat betreft werklast en het juiste profiel. Laurens vult de ontbrekende knowhow aan en helpt ons echt vooruit”. Ook Isabel Vandewalle, HR Manager bij Velleman springt haar collega hierin bij: “Wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit van het werk dat Laurens doet bij en voor ons. Dankzij zijn uitgebreide grafische ervaring was de inloopperiode kort en konden we bijna meteen van start gaan”.

“Sirius Graphics heeft de perfecte inschatting gemaakt wat betreft werklast en gevraagde profiel.”

– Erik Diels, Operations Director Velleman

Deel van de missie van Sirius Graphics is om verder te gaan dan alleen operationele ondersteuning te bieden. Waar mogelijk gaan we op zoek naar opportuniteiten om grafische workflows te automatiseren en optimaliseren. Hoe kunnen processen efficiënter en effectiever verlopen? Ook op dit aspect krijgen we van Velleman positieve feedback. “We appreciëren de extra moeite die zowel Laurens als het Sirius Graphics-team doen enorm” aldus Erik, “Ze denken mee na over de procedures, doen meer dan de job alleen en zorgen voor een continue opvolging en evaluatie”.

Hierover moeten we eerlijk zijn: het is zeer fijn om positieve feedback te krijgen van de klant over een lopend project. Wat voor ons bij Sirius Graphics even belangrijk is, is of ook onze medewerker zich in zijn/haar sas voelt en de match langs twee kanten positief wordt ervaren. Iets dat Laurens alvast bevestigt: “Het werk is zeer gevarieerd, verschillende departementen hebben verschillende producten nodig. Soms krijgen we ook dringende opdrachten van klanten uit het buitenland” zegt Laurens. “Velleman staat bovendien open voor automatisatie-toepassingen, iets waar ik zelf ook sterk in geloof”.

Velleman is een spraakmakend Belgisch bedrijf dat marktleider is in zijn specialisatie. We zijn dus zeker trots dat we als grafisch partner ons steentje kunnen bijdragen aan dit succesverhaal.

Kampt ook jouw onderneming met een tijdelijk personeelstekort? Of liggen er grafische uitdagingen op de tafel waar je niet meteen de oplossing voor ziet? Sirius Graphics denkt graag met je mee! Aarzel niet om ons te contacteren indien ook jij op zoek bent naar een grafische partner met de nodige ervaring en expertise.